JumpingSMS gaat deze zomer hand-in-hand met Flanders Horse Event

De organisatie van het Flanders Horse Event laat weten dat het internationale concours CSI3* Beervelde dat van 5 tot 9 augustus gepland stond, niet zal doorgaan. Er is echter ook goed nieuws: de organisatoren  slaan de handen in elkaar met de organisatoren van de Flanders Foal Auction en die van de #JumpingSMS om de paardensport en paardenfokkerij deze zomer een week lang centraal te stellen.
Daarom zal er wel degelijk een concours plaatsvinden, zij het onder strikte (corona)maatregelen. Alle drie de organisaties willen gezondheid, paardenwelzijn en de paardensport centraal stellen. Daarom werd er gekozen voor een mix van nationale en regionale sport. Van maandag tot woensdag krijgen de nationale ruiters de kans om het beste van zichzelf te geven op de piste van Beervelde, van vrijdag tot zondag is het de beurt aan de regionale ruiters. Op donderdag zal er een trainingsdag georganiseerd worden om aan iedereen de kans de geven de prachtige piste van Beervelde te betreden.
Omdat de paardenfokkerij en industrie ook niet uit het oog verloren mag worden, zal de Flanders Foal Auction ook tijdens deze week plaatsvinden.