Gentse Stroppen grijpen verrassende eindwinst in SMS League

Het was spanning alom  tijdens de eerste SMS League finale. Gisteravond startten de beste zes teams van het afgelopen seizoen over twee omlopen. Het gesponsorde team van Caro Equestrian en DM  Equine (DM Fencing & Gates), de Waase Wolven startten aan de kop.

Na de eerste omloop bleek er weinig wijzigingen te zijn in het klassement. Enkel de Kuringse Sloebers zakten terug in de ranking en de Wuustwezel Tigers leken bezig met een opmars.  Uiteindelijk bleef het spannend tot de laatste ruiter in piste.

Al snel sprongen Sarah Haelterman en Bart Claes voor de Wuustwezel Tigers naar de derde plaats. Een knappe prestatie komende van de underdog positie. De strijd om de eindwinst ging nog tussen de Gentse Stroppen en de Waase Wolven.

Toen Niki Geenens voor de Gentse Stroppen één balk uit de lepels sprong bleek het lot beslist, maar een springfout van Danny Van Es liet uiteindelijk de chrono bepalen. Zo wisten de Gentse Stroppen vol verrassing alsnog de eindwinst van de League te grijpen en volgden de Waase Wolven op de tweede plek.