Waase Wolven herhalen SMS League overwinning in Hasselt

Gisteravond werd in Hasselt de tweede manche van de SMS League gereden. Op de SMS Euregio Woutershof was de piste rondom gevuld met heel wat toeschouwers. Aan de start kwamen ditmaal zeven teams.

Na afloop bleken dezelfde teams als in Beervelde de League te domineren. Drie teams werkten de eerste omloop foutloos af. Als eerste in piste was het aan de Waase Wolven, gesponsord door DM Fencing & Gates, om de druk te zetten. Geoffrey Cobbaut en Jupiter VG hielden het foutloos in deze tweede omloop. Team genoot Danny Van Es zette een snelle tijd neer, maar tikte daarbij één balk uit de lepels.

Alsnog was dit genoeg voor de overwinning. De Gentse Stroppen kwamen als laatste aan de start. Met een nulscore op het bord leek het team van fokkerij Res Nova en Nikolas Matthijs op weg naar de overwinning. In die laatste ronde wist Kelly Vercauteren met Hinkie Pinkie het hout in de lepels te houden. Nikolas Matthijs tikte eveneens één balk uit de lepels met Lucca. Met de tijd net niet rap genoeg volgden de Stroppen – net als in Beervelde – op de tweede plaats. Verder vertegenwoordigden Sigrid Vermeulen en voormalig LRV kampioene, Femke D’Hoore dit team.

De thuisploeg, de Kuringse Sloebers, vervolledigden het podium. Voor dit team kwamen Seppe Wouters, Ines Van den Bosch, Jill Goyvaerts en Wout Neven aan de start. De Brugse Ridders hielden het op de vierde plek.

F. Houou Tomita voor #JumpingSMS